2018-05-28 09:33:18• hírek • Bede Emőke

Hazahozták a magyarországi buszbaleset áldozataink holttesteit

Bár nap mint nap történnek halálos balesetek az országutakon, de mégis kevés eset korbácsol nagyobb hullámokat a közösségi oldalakon, mint a ceglédberceli tragédia, melyet egy épp élő közvetítést bonyolító sofőr okozott.

Amint jól látható az általa élőben közvetített felvételen, a kocsiban hangos zene szólt, ő maga pedig azzal volt elfoglalva, hogy a kommenteket olvassa, illetve a kamerák között ide-oda váltogatva bemutassa nézőinek autóvezetői tehetségét. Ugyanezen felvétel mutatta be a kilenc ember életének utolsó pillanatait is. A 38 éves sofőr előzésbe kezd, persze mobilját ekkor sem teszi le, majd megállás nélkül rohan az egyre közeledő, homokot szállító teherautó felé. Utasai sikoltanak, majd vége. Nem csak a felvételnek, de mindannyiuk életének is.
 

A tragédiában elhunyt áldozatok koporsóinak hazahozatalát a külügyminisztréium egy sürgősségi esetekre elkülönített alapból fedezte, ennek köszönhetően immár minden áldozat visszatért szülőfalujába. A koporsókat szállító autót gyászoló családok, rokonok és barátok várták. Legtöbben hangosan zokogva borultak a holttesteket rejtő ládákra, de sokan ekkor sem tették el a telefont, hanem videóra vették vagy élőben közvetítették ezeket a fájdalmas pillanatokat és a vallási szertartást is.
 

Idő közben egyre több információ látott napvilágot a tragédiát és a sofőrt illetően. Mint kiderült, Z. Petrunak nem volt személyszállításra feljogosító engedélye, sőt, úgy tudni, a kisbusz műszaki engedélye is le volt járva a baleset pillanatában. Néhány román híroldal arról is beszámolt, a sofőr rokonai nem fogadják el, hogy mindenki a 38 éves férfit okolja a baleset miatt. Azt mondják, az életben maradt kamionsofőr is hibázott, mivel nem villantott, hogy figyelmeztesse Z. Petrut, és kitérő manővert sem kezdeményezett. Mi több, szerintük a közúti jelzőtáblák sem figyelmeztettek megfelelően arra, hogy az illető sávon esetleg szembejövő forgalom érkezhet. Immár kár ilyen kérdéseken rágódni, ehelyett sokkal fontosabb volna levonni a megfelelő következtetést: az óvatlan vezetés életeket vehet el, tehet tönkre. Az úton nem csak önmagunkért, hanem másokért is felelősséggel tartozunk, egy tragédiának pedig bőven elég az a néhány szempillantás, mely alatt egy üzenetet vagy hozzászólást elolvasunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: